Fehérvár AV19 SC

2017.09.15. 21:08

Rajna Miklós remekelt a kapuban, LoVecchio két gólt lőtt

Az Erste Bank Eishockey Liga harmadik fordulójában a szezont kiválóan kezdő Villach SV együttesét fogadta a Fehérvár AV19 SC jégkorong csapata.

Ferencz Balázs

Forrás: wikimedia.org

„Ha a kapusaink jól fognak, nyerhetünk!” – zengett a gondolat az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok bejárata felé bandukoló drukkerek között. S nem tévedtek sokat, mert amellett, hogy a siker egyik alapfeltétele („Végy egy jó kapust!”) mellett bizony szükségeltetett a klasszis produkció a ketrec előtt péntek este. Hiszen az a Villach SV látogatott a Raktár utcába, mely az EBEL idei nyitányán 6-1-re verte a Medvescak Zagrebet, a Grazot pedig 4-3-ra múlta felül. Azonban e két meccset hazai jégen vívták a karintiaiak, a Fehérvár AV19 ellen korcsolyáztak jégre először idegenben.

Lendületesen kezdtek a csapatok, nem is csoda, ugyanis a liga két legfiatalabb alakulata csapott össze. Ráadásul mindkét oldalon a presztízs is munkálkodhatott, a Volánnál Latendresse, a Villachnál Sarauer hokizott korábbi csapata ellen.

A 6. percben – mikor emberfórban játszott a VSV – éppen Andrew Sarauer akarta megtréfálni Rajnát – ő már csak ismeri -, de a kapus most résen volt. Nem sokkal később Shields lövését is védenie kellett a válogatott hálóőrnek. Miután kiegészült a Volán, Luttinen jobbról kapura húzta a pakkot, Kickert védett, majd kisvártatva LoVecchio közeli próbálkozásánál átperdült a korong a kapu fölött. A harmad derekán ismét fórban terelgethették a korongot az osztrákok, Alagic lapos lövését bárddal védte Rajna. A harmad utolsó perceiben aztán beszorította ellenfelét az agresszívan játszó Fehérvár, Gilbert kétszer is megmozgatta a vendégportást.

A középső periódust a fehérváriak kezdték aktívabban, de nem tudtak túljárni Kickert eszén. Aztán a bírók Luka Vidmart ültették a büntetőpadra, a fórt Leiler próbálta gólra váltani, de a bal kapuvas a hazaiakkal volt. No meg Rajna kobakja, egy korong a kapus fejvédőjéről pattant tova. A magyar kapus most remekelt, a 32. percben Glenn kapott jó centerezést, s korongjára hatalmas bravúrral ért át a túlsó vashoz Rajna, majd ugyanebben a támadásban B. Petrik ütőtolláról varázsolta le a pakkot. A 35. percben aztán csattanós választ adott a Fehérvár: egy palánkra lőtt korongot Jeff LoVecchio szeliditett meg a kapu mögött, majd balról a kapus hátsó felére pattintva juttatta a kapuba a pakkot, 1-0.

Paprikás hangulatban telt a harmadik harmad. Különösen akkor, amikor a fehérváriak negyedik sora forgatta meg a villachi védelmet, Kickertnek kellett kapaszkodnia a kapuvasba. Jött is az emberfór, de Luttinen és LoVecchio sem tudta bevenni az osztrák ketrecet. Az 53- percben aztán LoVecchio ismét villant, a keresztvas alá küldte a korongot Kickert válla fölött, 2-0. Két és fél perccel a vége előtt levitte kapusát a Villach, s ezt Erdély Csanád köszönte szépen, üreskapus góllal állította be a 3-0-s végeredményt. Rajna végül jól fogott, a csapat pedig jól játszott.

Vasárnap 17.45-kor jöhet az Orli Znojmo.

Fehérvár AV19 SC-EC Villach SV 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)

Székesfehérvár, Ifj. Ocskay G. Jégcsarnok, 2134 néző. Vezette: Smetana, Fichtner (Kaspar, Soós)

Fehérvár AV19: Rajna – Szirányi, Vidmar, Luttinen, Latendresse, LoVecchio 2 – Uotila, Jyrkkiö, Gilbert (1), Music, Erdély 1(ük) – Harty, Szabó D., Szita, Kocsis, Vincze – Stipsicz, Szabó K., Reisz, Sárpátki.

Vezetőedző: Benoit Laporte.

VSV: Kickert – Glenn, Bacher, Leiler, Sarauer, Beach – Brunner, Shields, N. Petrik, Flick, B. Petrik – Stebih, Schlacher, Verlic, Walter, Lanzinger – Antonitsch, Platzer, Alagic.

Vezetőedző: Greg Holst.

Kiállítások: 8 illetve 8 perc. Kapura lövések: 25-38​

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában