Irodalommal teli este

2024.04.08. 20:00

Weöres Sándor-versekkel ünneplik a költészet napját Ercsiben

József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját. Ez alkalomból különleges előadással készül az ercsi Felvonási Tünetek Színjátszó Műhely.

Héjj Vivien

A költészet napi kulturális programnak ezúttal az Ercsi Eötvös József Művelődési Ház és Könyvtár olvasóterme ad otthont. A Felvonási Tünetek Színjátszó Műhely tagjai, Murzsa Kata és Mészáros Géza Az éjszakai csodái címmel létrehozott versösszeállítással készülnek az alkalomra, melyen Weöres Sándor költeményeit hallhatják az érdeklődők.

– A Felvonási Tünetek Színjátszó Műhely már jó ideje készül a szerző hatalmas életművét összefogni, feldolgozni és bemutatni. A Teljesség felé, ám a teljességtől igen távol, saját élményeinkre, érzelmi kötődésünkre, benyomásainkra hagyatkozva ízleljük Weöres Sándor költészetét, drámáit, esszéit, életét, szerelmét, s ezt a grandiózus életművet a saját szűrőnkön keresztül mutatjuk be egy órában. A közönség aktív részvételére is számítunk – árulta el az esemény kapcsán Murzsa Kata, a Felvonási Tünetek Színjátszó Műhely vezetője.

Az április 11-én, csütörtökön 17 órakor kezdődő eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak az ercsi könyvtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában