Művész a vendég szerepében

2024.04.29. 12:00

Kozáry Ferenc színművész lesz a Királykúti esték vendége

A Vörösmarty Színház színművésze, Kozáry Ferenc áll a közönség elé a Királykúti esték következő alkalmán, ezúttal azonban a vendég szerepét ölti magára. A sokoldalú művésszel Bakonyi István irodalomtörténész beszélget május 2-án, csütörtökön 18 órától a Királykút Emlékházban. A belépés ingyenes.

Gombor Lili

Fotó: FMH-archív (Fehér Gábor)

Kozáry Ferenc igazi polihisztornak is mondható, hiszen eredeti szakmája testnevelő szakos tanító, hosszú ideig versenyszerűen sportolt. A Színművészeti Főiskolát prózai szakon kezdte, majd az operett–musical szakon diplomázott, emellett képesített úszómester és zongorahangoló is. Hét évig vezetett gyerek színjátszókört, majd a Nemzeti Színiakadémia tanáraként már felnőttekkel dolgozott együtt. Harminc éve tart művészi beszéd órákat és tanít zenés mesterséget, valamint rendez prózai és zenés előadásokat. 1998-ban szerződött a fehérvári társulathoz, amely Vörösmarty-gyűrűvel tüntette ki a színművészt, a közönség pedig a Fejér Megyei Hírlap Aranyalma-díját szavazta meg számára. A város önkormányzata Pro Theatro Civitatis Albae Regalis, Pro Urbe és Pro Cultura díjakkal ismerte el eddigi pályafutását, a Fejér Megyei Iparkamarától pedig Príma-díjat vehetett át.

A színművésszel az est házigazdája, Bakonyi István irodalomtörténész beszélget május 2-án, csütörtökön este hat órától. A Királykúti esték programjára  a belépés ingyenes.

További információ Kopcsai Margittól kérhető, a [email protected] e-mail címen vagy a +3620/665-7683-as telefonszámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában