Kiállítás

2024.04.06. 15:00

Kalotaszegi szépségek Dinnyésen

Fotográfiák mellett gyöngyök, fejdíszek, sálak, hagyományos és modern öltözékek láthatók azon a kiállításon, amely a kalotaszegi motívumok világába enged betekintést a látogatók számára Dinnyésen.

S. Töttő Rita

Fotó: M-ART

Megnyílt s május közepéig látogatható a Magyarországi Alkotóművészek Közép-és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága (M-ART) tárlata, mely a „Kalotaszegi barangolók” csoportja munkáiba enged betekintést a látogatók számára. A Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Központban otthonra lelt kiállításon a törökszentmiklósi Apáról Fiúra Népművészeti és Kézműves Egyesület keretein belül működő „Kalotaszegi barangolók” alkotócsoport több éves munkájából láthatunk szemet gyönyörködtető alkotásokat.

Fotó: M-ART

- A tárlaton megtekinthetjük azokat a színes és változatos, megújításra törekvő darabokat, melyek a kalotaszegi népművészeti alkotások motívumaiból, formáiból és technikai megoldásaiból építkeznek oly módon, hogy a mai funkciók által új formát öltenek – mondta el a feol.hu-nak Gonda Emma, az M-ART munkatársa. A kiállításon mindemellett Forgács Fanni és Pauer Dániel Élménymorzsák Kalotaszegről című fotókiállítása is helyet kapott.

Fotó: M-ART

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában