Belga vonósnégyes

2024.04.08. 14:00

Ingyenes koncert lesz a kastélyban, Fehérvárcsurgón

A Károlyi József Alapítvány április 12-én, pénteken, 19 órakor különleges koncertre invitálja az érdeklődőket. A Desguin Kwartet a Dvorák F-dúr American vonósnégyesét adja elő a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban.

Palocsai Jenő

A Desguin Kwartet a sokoldalúságáról és interdiszciplináris megközelítéséről ismert

Fotó: kvartett

Egy fiatal, ambiciózus vonósnégyes érkezik megyénkbe Belgiumból. A Desguin Kwartet Antonin Dvorák F-dúr „ American” vonósnégyesét adja elő a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban. A négytagú zenekar a sokoldalúságáról és interdiszciplináris megközelítéséről ismert. A koncert egyfajta lezárása lesz annak a munkának, amely április 8-i kezdettel zajlik a kastély falai között, ugyanis a vonónégyes egy művészeti rezidencia keretében tartózkodik és dolgozik Fehérvárcsurgón.

– A zenei tevékenységet az európai MERITA program támogatja, mely egy olyan online és offline platform, amely növeli a feltörekvő európai vonósnégyesek ismertségét, miközben népszerűsíti az európai kulturális örökséget. A MERITA program az innováció, a képzés és fejlesztés, a promóció és a fenntarthatóság elvein alapul. A Kreatív Európa – Európai Platformok 2021 győzteseként és az Európai Unió társfinanszírozásával a milánói MERITA a Le Dimore del Quartetto projektje, amelyet 11 európai ország 16 kulturális intézménnyel közösen működtet. A digitális platformon keresztül a MERITA bemutatja a művészeket, a kulturális helyszíneket és a történelmi épületeket, valamint oktatási anyagokat, hálózatépítést és tartalmakat biztosít a nagyközönség számára, online és helyszíni tevékenységek paneljét, azaz képzéseket, művészeti rezidenciákat, fiatal művészek transznacionális és nemzetközi áramlását, tanulmányokat és kutatást – tudtuk meg Fekete Ágnestől, a kastély munkatársától.

A platform azt is lehetővé teszi, hogy az új közönség közelebb kerüljön a klasszikus zenéhez és a történelmi látnivalókhoz, és ehhez kiváló helyszín a Károlyi-kastély, melynek nem titkolt célja, hogy referenciaponttá váljék a kamarazenészek és gyakorlati szakemberek számára, egy új és tartós üzleti modell alapját képezve.

Az ingyenes koncerten való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, ezért érdemes érdeklődni, illetve helyet lefoglalni a 06/21 311-0426-os telefonszámon, illetve az [email protected] email címen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában