Workshop

2024.04.10. 15:00

Gyúrón is elsajátíthatja a szépírás alapfogásait, aki időben jelentkezik!

Nemsokára Gyúrón is lesz lehetőség arra, hogy az érdeklődők megismerkedjenek a kalligráfia, azaz a kreatív szépírás alapszabályaival és technikájával, ami manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Borsányi Bea

Szépírással sok mindent fel lehet dobni

Fotó: Illusztráció/pexels.com

Joggal tehetnénk fel a kérdést: minek ezt megtanulni, amikor a számítógép és a mesterséges intelligencia segítségével bárki képes kreatív kinézetű szövegeket alkotni? Ez igaz, ám amellett, hogy a kalligráfia évszázadok óta létező, ősi művészeti forma, amit már az ókori egyiptomiak is műveltek – nyilván nem a hieroglifákkal –, kellemes kikapcsolódás, egyben olyan tevékenység, amiben kiteljesedhet az ember. A szépírás pedig reneszánszát éli nem csak esküvői meghívókon, de pl. kávéházak fekete tábláira írt kínálataiban, vagy éppen egy település bevezető útja mellett felállított üdvözlő táblán. De az alkalmazási lehetőségek száma végtelen!

– A kalligráfia iránt egyre többen érdeklődnek az utóbbi időben, melynek modern változata kevesebb szabály elsajátítását igényli, mint a hagyományos. A 4 órás workshop alkalmával megtanuljuk az alaptechnikát, az ecsetfilc kezelését, végigvesszük a kisbetűs ábécé írását és legvégül megnézzük, mire tudjuk használni a tanultakat, vagyis mit tudunk kihozni a modern kalligráfiai tudásunkból, amihez persze az alapok elsajátítása után sok gyakorlás is szükséges – mondta el kérdésünkre Baboth Dóra, a workshop vezetője, aki Zámolyon már hosszabb ideje tart kalligráfiai szakkört.

A workshopot május 25-én 14-18 óra között tartják Gyúrón, a részvételhez azonban előzetes jelentkezés szükséges, amelyet április 28-ig várnak a [email protected] e-mail címen. A jelentkezéshez javasolt alsó korhatár 12 év. A workshopnak költsége is van, hiszen több eszközre is szükség lesz, amit a workshop vezetője minden résztvevőnek biztosít. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában