Már látogatható

2024.04.17. 11:41

Enyingre érkezett a Gloria Victis – 1956 emlékezete a világban című kiállítás

Az 56-os események és helyszínek egy tárlaton belül, Povl Bang-Jensen születésének 115. évfordulója alkalmából Enyingen.

Bokányi Zsolt

Messe Miklós -Elnök és Viplak Tibor -Polgármester a kiállítás megnyitóján

Fotó: Bokányi Zsolt / FMH

A Magyar Emlékekért a Világban Közhasznú Egyesület mobil tárlata 27 látványos és nagy méretű táblán mutatja be a világszerte fellelhető ’56-os emlékeket. Povl Bang-Jensen születésének 115. évfordulója alkalmából került megrendezésre a kiállítás a városban. A megnyitó rendezvény alkalmával elsőként a település polgármestere Viplak Tibor köszöntötte a kis létszámú de érdeklődő közönséget, hangsúlyozva a dán diplomata és ENSZ-tisztviselő Povl Bang-Jensen személyét, akinek tettében, illetve tragikus sorsában egymásra talált dán és a magyar nemzetet. A város vezetőjének gondolatai után Messik Miklós a MEVE elnöke vezette végig a jelenlevőket a kiállításon, és mutatta be egyes táblák tartalmát és üzenetét. A vándorkiállítás április 23-ig látogatható a település művelődési intézményének emeleti galériájában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában