Koncert

2024.03.24. 09:30

A keresztre feszítés mély fájdalmát énekelte meg a Vox Mirabilis nagyböjti koncertjén (videó)

Különleges műsorral készült március 23-án, szombaton este a Vox Mirabilis Kamarakórus. A székesfehérvári Jézus Szíve templom adott otthont a nagyböjti előadásnak.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

A Grand Prix díjas Vox Mirabilis Kamarakórus adott koncertet szombaton este Székesfehérváron. A Jézus Szíve templomban tartott előadás a Miserere címet kapta, utalva a böjti időszakra. Zemlényi Katica vezényletében hallhatta a templom közönsége a szombat esti kóruselőadást, melyre – mint közönségének a kamarakórus karnagya elmondta -, többek között két magyarországi ősbemutatóval is készültek.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

- Minden mű a nagyböjtöt és a keresztre feszítés mély fájdalmát eleveníti fel – néhol a gyötrődést jeleníti meg, máshol a visszafogott, alig érezhető, mély szenvedést. Ezt segítik elő Sirák Ágnes fuvolabetétei is – ígérte a fellépés kezdetén a karnagy, majd rámutatott: - Mindnyájunkban Isten csodás kincsei, a meghallgatott imára adott válaszai rejlenek. Mint a vasérc vagy az arany a föld mélyén, az igazgyöngy a kanyonban, a tenger fenekén, ott lapul benned, bennem a képlet, mely orvossággá válva életet menthet. A tervrajz, melyből kígyózó út lesz, hogy testvéredhez vezesse lépteid. Benne van a béke lehetősége, melyet ha alázattal megfogalmazol, hangosan kimondasz, elhallgatnak a fegyverek és mosoly költözik a gyermekek arcára – ilyen s hasonló nagyböjti gondolatokkal fűszerezte az előadást a művek között a kamarakórus vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában