Új előadások és programok

2024.02.04. 09:05

Színpompás évadnyitó a Székesfehérvári Balett Színháznál (galéria)

A Székesfehérvári Balett Színház évadnyitó sajtótájékoztatóján a tánc és a kultúra szerelmesei betekinthettek az új évad ígéretes programjaiba, melyek között a Hattyúk tava és a tánc terápiás foglalkozások is helyet kapnak.

Hajdú Marianna

Interaktív balettgyakorlat a Székesfehérvári Balett Színház évadnyitó nyílt napján

Forrás: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

A Székesfehérvári Balett Színház szombati évadnyitója valódi látványossággal kecsegtetett a balett rajongói számára. A nap fénypontja egy interaktív balettgyakorlat volt, amely során a közönség tagjai is részt vehettek, és káprázatos részletet is láthattak a híres "Hattyúk tavából". Emellett egy mini jelmez kiállítást is megtekinthettek, mely a "Hattyúk tava" jelmezeiből állt össze.

A nyílt nappal egybekötött sajtótájékoztatón Lerner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere, Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója, és Porres Mormeneo Cristina balettmester mutatták be a 2024-es év első félévének programjait, amelyen számos újdonságot ismerhettünk meg.

Az évben kiemelt figyelmet kapott a Balett Bérlet, amelynek keretében négy különböző táncszínházi előadást láthatnak majd a szerencsés bérlettulajdonosok – tájékoztatott az alpolgármester, aki nagy rajongója a balett műfajának és a fehérvári társulatnak.
Januárban a TáncTerápia programsorozatát is útjára indította a színház, amely az idősebb korosztályt célozza meg, és a lélek és a test harmóniájának elősegítésére irányul. Az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjai voltak az elsők, akik Egerházi Attila vezetésével ismerkedhettek a tánc és a mozgás fontosságával és alapjaival. 

A Székesfehérvári Balett Színház következő előadásai között szerepel a "Hattyúk tava", "Rómeó és Júlia", "Carmen", és a "Pillangók est". Különleges élményként tervezik  a "Mesélő Táncok" elnevezésű gyermekprogramot is, amely az Alma Zenekarral közös produkcióként szerepel majd április végén, a Zichy Liget színpadán. 

Természetesen premierek terén sem maradunk programok nélkül: a "Kövek", amely a holokauszt áldozataira emlékezik, és a "Pinokkió", mely egy új gyermekbarát produkció, szintén a színház repertoárjába szerepelnek az idényben.

– Igazi vérbeli táncdráma készül, egy nagyszerű zeneszerzővel, Födő Sándorral. A “Kövek” című előadás egy fantasztikus táncszínházi előadás lesz, amelynek az ősbemutatója itt lesz Székesfehérváron, a Vörösmarty Színházban május 19-én – tudtuk meg a színház igazgatójától, majd hozzátette, hogy a bemutatót követően szeretnének utazni az országban, elsősorban Budapesten, de szeretnének a darabbal a határon túlon is turnézni.

A színház fontosnak tartja, hogy a gyerekeknek is készítsem produkciókat, amely nem egyszerű feladat, – mint mondja az igazgató – mert úgy kell elkészíteni, hogy ne csak a gyerekeket, de a felnőtteket is meg tudja szólítani az előadás. Az új gyermek produkció a “Pinokkió” bemutató előadása június 20-án lesz Pelikán Fészekben.

– Nagyon várom, hogy tudjunk kezdeni, és örülök, hogy a Pelikán Félszekben készülünk erre a darabra. Ez egy nagyon intim hely. A gyerekekhez is teljesen más élmény lesz ezen a helyszínen az előadás, mint egy nagy színházban – mondja Cristina.

A nyári időszakban a Székesfehérvári Balett Színház előadásaival nem csak helyben, de Budapesten is találkozhat a közönség, többek között a Nemzeti Táncszínházban és a Margitszigeti Szabadtéri Színházban. A fővárosba olyan darabokat visznek el, mint a Nomádok, a hattyúk Tava vagy a Parádé – természetesen a Boban Markovic Orkestarral kiegészülve.

Igazán eseménydús és változatos programokkal várja a Székesfehérvári Balett Színház a tánc és kultúra szerelmeseit 2024-ben is. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában