Kezdésként felvidéki írót láttak vendégül

2024.02.17. 09:00

Széppróza napi események a Vörösmarty Társaságnál

A felvidéki Száraz Pál író volt a vendég a Vörösmarty Társaság legutóbbi irodalmi estjén, amely a Magyar Széppróza Napjához kötődve valósult meg Székesfehérváron.

Bokros Judit

Száraz Pál írót P. Maklári Éva kérdezte a Vörösmarty Társaság termében

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Csütörtökön kora este a társaság Kossuth utcai termében szép számú közönség jött össze, hogy jobban megismerkedjen Száraz Pál „Az éneklő mákdaráló”, valamint „Nyuszi és barátai” című köteteivel. Az előbbi novellákat és meséket, az utóbbi gyerekeknek szánt meséket tartalmaz. A beszélgetés moderátora a társaság alelnöke, P. Maklári Éva volt, aki kiemelte az író érzékenységét a szépre, jóra, és felhívta a figyelmet az írások erényeire. Az esten felolvasással K. Szalai Éva működött közre.

A rendezvény a Magyar Széppróza Napja (február 18.) alkalmából szervezett eseménysorozat része volt. Ennek keretében a társaság következő irodalmi estjére február 19-én, hétfőn 17 órától kerül sor, szintén a Kossuth utcai székhelyen. Ekkor Elmer István író, publicista legutóbbi könyveiről beszélget a szerzővel a társaság elnöke, Bobory Zoltán.

Február 22-én, csütörtökön 16:30-tól a Városháza dísztermébe várják a közönséget, ahol a társaság tagjai közül Bartal Klári, P. Maklári Éva, Bobory Zoltán, Cseke J. Szabolcs, Kaszás István, László István J., László Zsolt, Pálfalvi András és Váczi Márk olvasnak fel. Az esten közreműködik a HAngelika Kamarakórus, köszöntőt mond Lehrner Zsolt alpolgármester és Bobory Zoltán.

Február 28-án, szerdán 17 órától pedig Mohácsy Károly tanár úrra emlékeznek a Kossuth utcai terembe szervezett programon. „A csíkvári kerengőről” című műsorban Bobory Zoltán olvas fel Jávor Ottó író, műfordító műveiből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában