PIM

2024.02.19. 19:54

Kedden Vértesbogláron szállhatnak fel a Petőfi buszra

Február 20-án kedden 8-16 óra között Vértesbogláron lesz elérhető a Petőfi Irodalmi Múzeum mobilkiállítása, a Petőfi busz.

Feol.hu

Fotó: FMH-archív (Ádám János / Észak-Magyarország)

A múzeum honlapjának tanúsága szerint a kiállítás a dinamizmusáról ismert Petőfi Sándor - költő és szerkesztő - karakterét és életművének kiemelkedő darabjait mutatja be. Nem elsősorban az életrajz, sokkal inkább az alkotói attitűdöt meghatározó döntések, helyzetek, kontextus mentén ismerhetik meg a látogatók Petőfit. A buszba belépve képeken és szövegeken keresztül a már beérkezett költővel találkozik a látogató. Petőfi az utazáson keresztül idézi fel múltjának egyes állomásait és fejtegeti jövőjének titkát, terveit a kiállítás bejárása során. A kiállítás gerincét 10 emblematikus gyűjteményi tárgy fizikai megjelenítése képezi, amihez ismert verseket válogattak.

Akit érdekel a kiállítás, mindenképpen érdeklődjön a szabad időpontok és a lehetőségek felől a művelődési házban, ugyanis a délelőtti órákat várhatóan az iskolás csoportok foglalják el! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában