Kiállítás nyílt a tagkönyvtárban

2024.02.06. 20:00

Élfestett könyvek és híres első mondatok

Különleges kiállításnak ad otthont a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtára. A bibliotéka előterének vitrinjeiben különleges tematika mentén kiválogatott kötetek sorakoznak.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A könyvek díszítése egyidős a kódexek megjelenésével. Egykor a díszítés hívta fel a figyelmet a könyvek tartalmára, valamint utalt tulajdonosaik státuszára, gazdagságára. Ilyen díszítés például az élfestés vagy más néven élmetszés és a merítettpapír-borító is. Ezek alkalmazása a könyvek egyediségét, prémiumkategóriába tartozását hivatott hangsúlyozni.

Fotó: Fehér Gábor  / Fejér Megyei Hírlap

Ezúttal a Széna téri Tagkönyvtár állományának élfestett könyveiből nyílt mini kiállítás a bibliotéka előterében, ahol az egyszínűek mellett a népi motívumokat megjelenítő és a csatajeleneteket megörökítő könyvlapokban is gyönyörködhetnek a látogatók. A tárlat részeként a magyar és külföldi, ismert és elismert regények első mondataiból készült különleges válogatást is megtekinthetik az érdeklődők március 2-ig a könyvtár nyitvatartási idejében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában