Tisztelgés a kiállítás előtt

2024.02.19. 07:00

Bezárt a Munkácsy-tárlat - talán nem véglegesen? (galéria)

Vasárnap este színes fényekbe borult a Szent István Király Múzeum Rendház épülete a Fő utcán – így tisztelgett a város a Munkácsy Székesfehérváron című kiállítás előtt, amely ezennel tényleg bezárt.

S. Töttő Rita

Az utolsó pillanatokig nagyon sokan nézték meg a tárlatot: vasárnap, az utolsó napon nyolcszázan

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Egészen pontosan 35 ezer 189-en látták azt a káprázatos Munkácsy kiállítást, amely tavaly szeptember óta várta a látogatókat a Szent István Király Múzeum Rendház épületében. Ezzel a számadattal zárt február 18-án, vasárnap este a tárlat, mely apropóján Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a finisszázson megköszönte a múzeumnak a munkát és Pákh Imre műgyűjtőnek a bizalmat.

– Nagyon nagy volt az érdeklődés. Bízom benne ezért, hogy ez a gyűjtemény nem örökre távozik, hanem valamilyen formában, de visszatér – akár hamarosan is – ide, Székesfehérvárra. A város ugyanis bizonyította, hogy alkalmas ilyen nagy kiállítások megrendezésére. Bízom abban is, hogy a látogatók elégedetten távoztak és büszkén tekintették meg e magyar festő fantasztikus festményeit.

Pokrovenszki Krisztián, a Szent István Király Múzeum igazgatója elmondta: reményei szerint hasonló kiállítások lesznek az elkövetkezendő időkben is, mert az látható, nagy az igény ezen tárlatokra. A Rendház épülete a tárlat záróünnepsége alkalmából Liszt Ferenc zenéjére váltakozó fényfestést kapott – a zeneszerző ugyanis Munkácsy Mihály jó barátja volt.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában