Rendhagyó irodalomóra Soponyán

2024.01.22. 16:30

Ünnep a soponyai Zichy János Általános Iskolában (galéria)

A soponyai Zichy János Általános Iskolában rendhagyó irodalomórát tartottak hétfőn déelőtt, ahol a diákok és meghívott vendégek együtt ünnepelhették a magyar kultúra gazdagságát.

Hajdú Marianna

Balajthy Ferenc költő rendhagyó irodalomórája a soponyai Zichy János Általános Iskolában, ahol a magyar kultúrát és irodalmat ünnepelték

Forrás: Hajdú Marianna/Fejér Megyei Hírlap

Hollósi Lászlóné, az intézmény vezetője köszöntötte a jeles alkalomból  a diákokat és az esemény vendégeit az Őszi Napsugár Nyugdíjas Klub tagjait, Balogh Józsefnét, Balogh Istvánnét és Bognár Miklósné címzetes óvodavezetőt, akik egy különleges meseórát tartottak az alsó tagozatos gyerekeknek.

A felső tagozatos diákok számára a kultúra napjának alkalmából Balajthy Ferenc költő látogatott el az iskolába, aki egy összevont, rendhagyó irodalomórát tartott számukra. Az óra során megemlékeztek Kölcsey Ferenc Himnuszának megírásáról, és az iskolai vezető hangsúlyozta a magyar kultúra és nyelv fontosságát. Az esemény során a tanulók megismerkedhettek a magyar himnusz megszületésének körülményeivel is egy rövid, de tartalmas előadás keretében.

Az irodalomóra két külön helyszínen folytatódott: amíg az alsó tagozatosoknak meseolvasás órát tartottak, addig a felső tagozatosoknak Balajthy Ferenc költő a magyar irodalomról, kultúráról és művészetről mesélt. Az óra során a költő nemcsak a múlt nagy alakjairól, és a kortárs művészekről beszélt, de a soponyai iskolában eltöltött, több mint hat évéről is színes beszámolót tartott a fiataloknak. Az óra keretében vidáman mesélt régi emlékekről, és egykori iskolatársa, Saitos Lajos verseivel kezdte a változatos versekből álló felolvasását. 

Az óra hamar elröppent, és a diákok hatalmas tapssal köszönték meg vendégeiknek az emlékezetes foglalkozást.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában