Programajánló

2024.01.04. 09:00

Nyit a katonai emlékpark - Társasjáték-nap - Új évi koncert - Kikötői legenda

V. Varga József

A vadászgép szimulátorban. A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely március 14-éig péntekenként, szombatonként és vasárnaponként tart nyitva

Fotó: Katonai Emlékpark

Január 4. (csütörtök)

   Székesfehérvár, 8–16 óra: Jobb agyféltekés rajzoktatás 10 év feletti gyerekeknek a téli szünetben. Helyszín: Voke Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár. 

   Január 5. (péntek)

   Martonvásár, 10–16 óra: A téli nyitva tartás szerint nyitva az Agroverzum, a Beethoven Emlékmúzeum és a kastélypark! 

   Pákozd, 10–16 óra: A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely január 5. és március 14. között péntekenként, szombatonként és vasárnaponként tart nyitva. Csoportokat kizárólag bejelentés alapján tudnak fogadni (bejelentkezés minimum 5 munkanappal korábban).

   Székesfehérvár, 8–16 óra: Jobb agyféltekés rajzoktatás 10 év feletti gyerekeknek a téli szünetben. Helyszín: Voke Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár. 

   Székesfehérvár, 10–12 óra: Társasjáték-nap a Sóstó Látogatóközpontban. „Próbáljátok ki az AdvenTourist: Természeti Kincseink nevű játékot!” Ajánlott korosztály: 10+ év. Nehézség: közepes. (Regisztráció szükséges.)

Hetvenéves a rock and roll! A Boka Boogie Band koncertje Gárdonyban
Fotó: Az együttes

   Január 6. (szombat)

   Csákvár, 19 óra: Új évi koncert a Floriana Könyvtár és Közösségi Házban. A Rátonyi Róbert Színház előadása. Az est házigazdája: Csonka András. Közreműködik a színház tánckara és a Dunakeszi Szimfonikus Zenekar. Vezényel: Farkas Pál. Szereplők: Lévai Enikő, Teremi Trixi, Tunyogi Bernadett, Csengeri Attila, Faragó András, Kiss Zoltán és a színház stúdiós növendékei.

   Gárdony, 18 óra: 70 éves a rock and roll! A Boka Boogie Band koncertje a Nemzedékek Házában. 1954 –2024: rock and roll ’70. Tisztelgés a nagyok előtt egy fergeteges rock and roll partyval, Elvis Presley születésnapján.

   Martonvásár, 7–12 óra: Termelői piac. 9–12 óra: Piac+Program. Közösségek közös karácsonyfa-bontása. (BBK, piactér.)

   Székesfehérvár, 10–12 óra: Családi délelőtt a téli állatvédelem jegyében, a Sóstó Látogatóközpontban. 11–11.30 óra: Interaktív mese (regisztációhoz kötött). Kézműves-foglalkozás. Szabadtéri játékok. Játékos ökofeladatok az interaktív táblán. 

   Székesfehérvár, 15 óra: Családi alkotónap a Voke Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtárban. Szerencsehozó kismanó és kismalac készítése. (A részvétel regisztrációhoz kötött.) 

   Székesfehérvár, 19 óra: Borbély László – Nagy Judit: Az átok. Kikötői legenda 10+1 képben. A Szabad Színház előadása az Igézőben. Történik Fiuméban 1907-ben, majd száz év múltán ugyanott, Rijekában 2007-ben. Főszereplő: Molnár András (erőművész) / Joe Molnar (Molnár András dédunokája): Szabó Miklós Bence.

Az átok – Kikötői legenda 10+1 képben. A Szabad Színház előadása az Igézőben
Fotó: A színház

   Január 7. (vasárnap)

   Székesfehérvár, 11 óra: Szegény Tóbiás. A Szabad Színház interaktív zenés bábelőadása az Igézőben (Basa utca 1.).

   Január 8. (hétfő)

   Gárdony, 18 óra: Történelem Klub a Nemzedékek Házában. Januári hadtörténelem. Jelentősebb csaták 1848-tól 1945-ig, melyek januárban zajlottak. Oláh László nyugállományú alezredes, a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely szakmai igazgatójának és Kovács Ágota Johanna történész, a katonai emlékpark munkatársának vetített képes előadása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában