Január 21.

2024.01.15. 09:53

Filmvetítés, fotókiállítás, kortárs táncszínházi előadás – színes programok a magyar kultúra napja alkalmából

Számos programlehetőséget kínál a magyar kultúra napja alkalmából január 21-én, vasárnap az Öreghegyi Közösségi Ház.

Déri Brenda

A gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt szóló programok vasárnap délután 15 órakor kezdődnek és egészen az esti órákig tartanak. Elsőként Varró Dániel költő és Molnár György gitáros Túl a Maszat-hegyen 2. című verses-zenés műsorát tekinthetik meg az érdeklődők, majd ezt követi Ács Tamás színművész előadása, mely A Parnasszus hegyén címet viseli. A színművész a magyar szépirodalom legfontosabb költőinek legjelentősebb verseit kelti életre. Fél 6-tól a Feledi Project: Szálkák című kortárs táncszínházi előadással folytatják a programok sorát, melyben Pilinszky János szellemiségét idézik meg. 

A továbbiakban Réz András filmesztéta Szabó István: Az ajtó című filmjéről beszélget a közönséggel, majd pedig a filmet is levetítik. 

Ezentúl a magyar kultúra napján tartott eseményen Kleb Attila Closer 2.0 című fotókiállítása is megtekinthető, amelynek hivatalos zárását szintén e napon tartják, melyen Sétberger Ferenc Kossuth-díjas gitárművész és Szovák Kitti csellista közreműködésében Bartók Béla I. rapszódiájának 1. tétele, valamint Kodály Zoltán Adagiója hangzik el – tájékoztat az SZKKK. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában