Eredményes évet zárt a társulat

2024.01.08. 15:00

Jótékonysági előadással is készülnek Ercsi színjátszói

Előadásokkal teli, eredményes évet tudhat maga mögött Ercsi színtársulata, mely a elkövetkező hetekben három helyszínen, többek között egy jótékonysági előadással is várja közönségét.

Héjj Vivien

Utoljára láthatta a közönség a Molnár Ferenc színműve nyomán készült Csipketündér című előadást

Forrás: Felvonási Tünetek Színjátszó Műhely

Eredményes évet zárt a 2017 óta aktív, ercsi kötődésű Felvonási Tünetek Színjátszó Műhely. Az amatőr társulat tagjai a megye számos pontját bejárva teljesítik kitűzött céljaikat: előadásaikkal szórakoztatják közönségüket, s kulturális értékeket teremtenek.

Az elmúlt esztendőben ismét számos kamara előadással, ünnepi alkalmakhoz kötődő bemutatóval és egész estés produkcióval örvendeztette meg közönségét a társulat, mely fellépett többek között Ercsiben, Beloianniszban, Perkátán, Pusztaszabolcson és Kincsesbányán is. Rendkívül változatos repertoárjukban a zenés-énekes előadások mellett prózai művek, vígjátékok és mély lelki gondolatokat közvetítő drámák is megtalálhatóak.

Az új esztendőt a megyehatáron túl, Érden kezdi a társulat, ahol a Parkvárosi Közösségi Ház színpadán az Örkény István Macskajáték című műve nyomán készült HEPP című előadást láthatják az érdeklődők. Két nappal később, január 22-én a magyar kultúra napja alkalmából a perkátai Győry-kastélyba érkezik a színtársulat két tagja, Murzsa Kata és Murzsa Renáta, akik Katuska! – Karády Katalin titokzatos élete című pódium előadásukkal várják a kultúrakedvelőket.

Az idei évben több új előadással készülő társulat február első napjaiban rendhagyó bemutatót tart: ünnepi előadás keretében utolsó alkalommal viszik színre az öt évvel ezelőtt bemutatott Csipketündér című zenés-táncos produkciót. Az előadás ezúttal is ingyenes, azonban a nézők által felajánlott támogatás most jótékony célokat szolgál, az ercsi kötődésű SMA-beteg kislány, Váradi Adél gyógyulását segíti.

A nemes célt szolgáló ünnepi előadásnak az ercsi Eötvös József Művelődési Ház és Könyvtár ad otthont február 3-án, szombaton 17 órától. A darab szereplői: Szalay Csilla, Mészáros Géza, Trepák László, Murzsa Renáta, Békesné Mészáros Ildikó, Szeibert Andrea, Kovács Anna és Murzsa Kata. Vendégszereplőként feltűnik a színen Havasi-Pupp Fanni, Banádi Edmond, Imre Zsuzsanna, Conti Jutka, Susán Szilvi, Krasznay Lilla, Sárkány Luca, Bus István és Krasznay István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában