Pályázati felhívás

2024.01.16. 07:00

Idén is díjazzák a civil kezdeményezéseket

A NIOK Alapítvány Civil Díj pályázatának célja, hogy évről évre megmutassa a civil közösség és a nagyközönség számára a legkiemelkedőbb kezdeményezéseket. Meghosszabbított határidővel, január 31-ig fogadják a jelentkezőket.

Héjj Vivien

Fotó: FMH-Archív / FG

A Civil Díjjal olyan civil kezdeményezéseket, projekteket, programokat ismernek el, amelyek kiemelkedő eredményeket értek el, példaértékűek lehetnek más szervezetek számára és érdemesek a nagyközönség figyelmére is. A díjazás fő célja, hogy szélesebb körben ismertté és elismertté tegye a legjobb hazai civil szervezeteket és azok legsikeresebb kezdeményezéseit.

A felhívás szerint a pályázaton bármely Magyarországon működő civil szervezet vagy civil jellegű non-profit gazdasági társaság indulhat a pályázati űrlap megadott határidőig történő kitöltésével és beküldésével. A pályázaton olyan projektek, programok nevezhetőek, amelyek 2023-ban valósultak meg vagy zárultak le, vagy korábban indultak el, de 2023-ban sikeres új irányt vettek és kiemelkedő eredményt értek el.

A Civil Díjak az alábbi kategóriákban találnak gazdára idén: legígéretesebb új szervezet, legnagyobb hatású projekt, legjobb együttműködés, legjobb kommunikációs kampány, legsikeresebb adománygyűjtés, legsikeresebb érdekérvényesítési projekt, legjobb helyi kezdeményezés és legjobb termék/szolgáltatás. A pályázatot több szervezet közösen is benyújthatja, nevezési díj nincs. A pályázaton döntőbe került és díjazott szervezetek elismerő oklevélben részesülnek. A nyertes szervezetek megkapják a Civil Díj 2024 logó használatának jogát.

2023-ban a legjobb helyi kezdeményezésnek járó elismerést a Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány vehette át. A pályázati anyagot a civildij.hu oldalon elérhető űrlap kitöltésével lehet benyújtani január 31-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában