Gyógyító gyertyák

2024.01.31. 15:00

Balázsolás lesz a védőszent névnapján a katolikus templomban, Bakonykútiban

Február 3-án, szombaton, 15 órakor énekes misét tartanak a helyi katolikus templomban. A mise után Balázs-áldásban részesülhetnek a résztvevők.

Palocsai Jenő

Balázsolás idején az ima mellett a legfontosabb a gyógyító gyertyaláng

Fotó: Illusztráció: Palocsai Jenő

Szent Balázs névnapjára, illetve a püspökből lett vértanú csodatételeire emlékeznek február 3-án Bakonykútiban. Ennek alkalmából 15 órakor énekes misét tartanak a helyi katolikus templomban. Balázsolás idején keresztbe tett gyertyákkal fogadják a papok a hívőket, mert a védőszent is úgy mentett meg egy fuldokló kisgyermeket.

A balázsolás segítségével a szent áldása megvédi a hívőket a betegségektől, különösen a gyermekeket, de jól jöhet a védőszent közbenjárása a gonosz- és madárűzés idején is, emellett a búza- és kukoricatermesztéssel, az állattartással foglalkozók, sőt az almatermesztők is fordulhatnak Szent Balázshoz.

A február 3-ra kitűzött névnap egyben népi egy megfigyelés fontos dátuma is, ugyanis egy hiedelem szerint, ha ezen a napon esik, nyár elején elveri a jég a termést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában