Bemutató

2024.01.16. 11:00

A palotavárosi bibliotékában járt Vakler Lajos

A Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában is bemutatták a Fehérvári beszélgetések című sorozat legújabb, ötödik kötetét. Az eseményen a szerzőt, Vakler Lajos Penna Regia-díjas, Prima-különdíjas újságírót a tagkönyvtár vezetője, Kalincsákné Molnár Zsuzsanna kérdezte.

Kecskés Zoltán

Vakler Lajos Penna Regia-díjas, Prima-különdíjas újságíró volt a palotavárosi könyvtár vendége.

Fotó: Könyvtár

Palotaváros kedvenc bibliotékájában különleges programban volt része mindazoknak, akik hétfőn délután 17 órakor a Tolnai u. 30. szám alatti épületbe látogattak. Megkeresésünkre tagkönyvtár vezetője elmondta, hogy az ötletet az adta, hogy akik nem tudtak részt venni 2023-ban a Vörösmarty Teremben bemutatott könyv premierjén, azok testközeleből találkozhassanak a szerzővel.

– Egy igazi kuriózum a könyv, hiszen Lajos azokról a közéleti vagy a háttérben dolgozók életét mutatja be a könyvben, akik Városunkért tettek vagy tesznek. A bemutatón a szerző kiemelte, hogy az emberi mélységeket szeretné jobban megismerni, ami hiteles, bulvármentes. Az értékek mentése, megőrzése, az, ami őt motiválta – fűzte hozzá Kalincsákné, aki elárulta azt is, hogy a könyvben szereplő orvosokról, szinházi dolgozókról tudhattak meg többet az érdeklődők.

Az eseményen kiderült az is, hogy már készül a Vörösmarty Színházról, a színházi dolgozókról szóló könyv is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában