A magyar operettirodalom legjava

2024.01.30. 21:30

A magyar operettirodalom gyögyszemeivel zárult a martoni magyar kultúra napja programsorozata

Te rongyos élet, Hajmási Péter, Hajmási Pál és persze a Cintányéros cudar világ is felcsendült múlt hétvégén azon a martonvásári előadáson, melyre a magyar operettirodalom legjavát hozták el az Operettszínház ifjú művészei.

S. Töttő Rita

Fotó: Dreiszker József

Az operettvilág gyöngyszemei elevenedtek meg Martonvásáron múlt hétvégén. A Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ adott ugyanis otthont a "Cintányéros Cudar Világ - válogatás az operettirodalom gyöngyszemeiből" című előadásnak, melyet a Budapesti Operettszínház fiatal művészei - a Színház és Filmművészeti Egyetem harmadéves operett-musical szakos hallgatói – varázsoltak színpadra. A színházi est – mely a Kulturális és Innovációs Minisztérium Petőfi programján belül valósulhatott meg a Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével - méltó zárása volt a hétfőn irodalmi esttel kezdett magyar kultúra napi programsorozatnak.

Fotó: Dreiszker József

Teltházas érdeklődés, fergeteges hangulat és vastaps volt a fellépő operettszínészek jutalma, akik Huszka Jenő, Kálmán Imre, Lehár Ferenc legendás operettjeiből hoztak dalokat a közönség számára. A Ringó vállú csengeri violám mellett felcsendült például a bugaci határon és a Te rongyos élet című dal is, a zárás pedig – nem meglepetésre -, a Cintányéros cudar világ című operett volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában