Irodalmi est

2024.01.18. 09:00

A folyó felett – Petőcz András beszélt versesköteteiről, pályájáról

Petőcz András volt a vendége a székesfehérvári Aranybulla Könyvtár első 2024-es irodalmi estjének. A „sokhangú” költővel Bakonyi István irodalomtörténész beszélgetett.

Bokros Judit

Bakonyi István (balra) már többször látta vendégül Petőcz András költőt, írót, aki ezúttal az Aranybulla Könyvtár közönségének mesélt magáról és költészetéről

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Szerdán délután várták a közönséget a József Attila-díjas és Magyarország Babérkoszorúja díjas Petőcz András „A folyó felett – Összegyűjtött versek” című könyvének bemutatójára. Ez az a terjedelmes kötet, amelyhez Bakonyi István irodalomtörténész írt ajánlást, elemezve a szerző eddigi költői életművét (az írás Bakonyi legutóbbi, „Esszenciák” című, tanulmányokat, kritikákat tartalmazó könyvébe is bekerült).

A magyar költői nyelv megújításában jelentős szerepet betöltő Petőcz András – aki szépprózát, tanulmányt és esszét is ír – Bakonyi István kérdéseire válaszolva beszélt például az avantgárd korszakáról, ugyanakkor szóba kerültek a klasszikusabb formavilágú és az istenes versek is.
A felolvasás sem maradt el, és a szintén tavaly kiadott, „Vissza az időben” című verseskötetről is beszéltek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában