Ünnepre hangolva

2023.12.05. 17:00

Forralt bor, mázas alma és harmonikaszó – így telt az első adventi hétvége Adonyban

Különleges vendégségbe voltak hivatalosak Adony lakói advent első hétvégéjén, amikor a Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtár második alkalommal szervezte meg a Karácsonyi Bisztró és Gasztropiknik programot.

Héjj Vivien

Karácsonyi finomságok és kézműves termékek sokasága várta az érdeklődőket az adonyi kastélyparkban

Forrás: Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtár

A tavalyi év sikere után nem volt kérdés a folytatás, így az adonyi kastélyparkban idén is megnyitotta kapuit a Karácsonyi Batyus Bisztró, ahol a régi vásárok hangulatát idéző verklis szívmelengető karácsonyi muzsikával fogadta az érdeklődőket. S ha már gasztronómia: volt minden, mi szem-szájnak ingere: hot-dog, forró csoki, mázas alma és pillecukor várta a szervezők jóvoltából a helyieket, míg a program során a Duna-menti Szent Orbán Borrend forralt borral kínálta az adventi program résztvevőit.

A programra a Télapó is ellátogatott, s ajándékokkal várta a gyerekeket
Forrás: Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtár

Mindeközben helyi és környékbeli kézművesek árulták portékáikat, melyek között mindenki találhatott kedvére valót, s természetesen a rendezvény egyik legkülönlegesebb vendége, a Télapó is megérkezett, aki ajándékokkal várta a gyerekeket.

Az eső ugyan eleredt, de ez a jókedvet cseppet sem befolyásolta: megnyitotta kapuit a művelődési ház, ahol Szabó Ádám harmonikaművész muzsikája csempészett melegséget a szívekbe, igazi közösségi élménnyé varázsolva a közösen eltöltött délutánt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában