Küldöttgyűlés

2024.05.03. 10:00

Alapszabály-módosítás: a lépcsőház ügyeiről már nem csak a lépcsőház dönthet

A Székesfehérvári 1. számú Lakásfenntartó Szövetkezet küldöttgyűlést tartott április 25-én, csütörtökön, mely során többek között arról szavazhattak a küldöttek, hogy elfogadják-e a közösségi megbízott tisztséget érintő Alapszabály-változtatást.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor

A módosítás szerint a Szövetkezet körzeti Intéző Bizottságához tartozó, más lépcsőházakban megválasztott közösségi megbízottak felülbírálhatják egy adott lépcsőház választását és felmenthetik más lépcsőház közösségi megbízottját, ha nem teljesíti a vállalt feladatait, vagy rossz hírét kelti a lakásszövetkezetnek. Úgy tudjuk, hogy eddig erről mindig az a lépcsőház dönthetett, ahol a közösségi megbízott betölti a tisztséget. Káprai Attila küldött lapunknak elmondta, hogy a küldöttgyűlésen a küldöttek megszavazták a módosítást, ám ő ennek ellenére úgy gondolja, a lépcsőházakat érintő dolgokról az adott lépcsőházban lakók döntsenek és dönthessenek. Véleménye szerint jelen módosítással és az előző évben elfogadtatott kizárási szabállyal a vezetőség el akarja hallgattatni azokat, akik ki merik mondani a valós problémákat, akik kifogásokat fogalmaznak meg a lépcsőházakban elvégzett munkák minőségét vagy a szövetkezet vezetési stílusát illetően.

Véleményét a fent említettek, illetve más napirendi pontok kapcsán is szerette volna tudatni a gyűlésen a Szövetkezet vezetésével, valamint a küldöttekkel, de úgy érzi, ezt nem tudta maradéktalanul megtenni a zavaró közbeszólások és az időbeni korlát miatt, mivel három napirendi ponthoz összesen csak 3 perc hozzászólási lehetőséget kapott. 

Természetesen ez alkalommal is megkerestük a Szövetkezetet, hogy megkérdezzük, mi indokolta a változtatást. Válaszukban annyit írtak, hogy az élet. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában