Út a teljes élet felé

2023.12.04. 18:00

Egy kétéves kislány gyógyulásáért fogott össze a közösség

Az Ercsiben élő, SMA betegséggel küzdő kétéves Váradi Adél gyógyulásáért egy emberként összefogott a kisváros közössége. Jótékonysági koncert és színházi előadás is segíti, hogy mielőbb a gyógyuláshoz vezető út végére érhessen a család.

Héjj Vivien

A zene és a közösség ereje ismét bizonyított

Forrás: Mészáros Lajos közösségi oldala

Helyi zenekarok adtak jótékonysági koncertet egy rendkívül nemes célért Ercsiben. Minden jegy elkelt, a művelődési ház szinte zsúfolásig telt a közösség összefogásának eredményeként.

– Adél Ercsiben él családjával. Szülei pár hónapos kora óta fejlesztésekre hordják hipotónia miatt, sajnos eddig nem tanult meg járni, még mászni sem önállóan. Idén szeptemberben, Adél második születésnapja után pár nappal egy genetikai vizsgálat alapján megkapták a diagnózist: SMA II. típus, azaz gerincvelői izomsorvadás – írta a közösségi oldalon a jótékonysági esemény szervezője, Gólics Ildikó alpolgármester.

A gyűjtés célja, hogy a génterápiát követően Adél megkaphassa a további fejlődéséhez szükséges intenzív, sokrétű fejlesztést, amihez különböző speciális segédeszközöket kell beszereznie a családnak. A cél elérése érdekében helyi kötődésű zenekarok és zenészek – köztük Adél nagypapája – adtak jótékonysági koncertet az Eötvös József Művelődési Házban. Az est teljes bevétele Adél gyógyulását szolgálja.

Az eseményt Gólics Ildikó alpolgármester szervezte, fővédnöke Mészáros Lajos országgyűlési képviselő volt
Forrás: Mészáros Lajos közösségi oldala

– Nagy öröm látni az összefogás erejét. Művészek, sportolók Ercsiből és Ercsin kívülről is jöttek első kérésre. Nagyon örülök annak, hogy az emberekből nem halt ki a segítőkészség, és a közösség össze tud fogni – mondta a kezdeményezés kapcsán Mészáros Lajos, a térség országgyűlési képviselője.

A kislány gyógyulását a város pénzügyi bizottsága és képviselő-testülete döntése nyomán 500 ezer forinttal támogatja Ercsi önkormányzata. A gyűjtés januárban tovább folytatódik: a Martonvásári MASZK Egyesület jótékonysági előadás keretében viszi színre A padlás című musicalt az ercsi művelődési házban január 14-én, vasárnap 17 órai kezdettel. A jótékonysági előadás teljes bevétele azt a célt szolgálja, hogy Adél mielőbb teljes életet élhessen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában