„Húzd keresztül…!”

2023.11.25. 17:20

Tizedik alkalmához érkezett a gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek fesztiválja (galéria)

A „Húzd keresztül…!” Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttesek Fesztiválján a közép-dunántúli régió táncegyüttesei kaptak bemutatkozási lehetőséget a Malom utcai Táncházban. A produkciókat ezúttal is háromfős szakmai zsűri értékelte.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Gondosan vasalt és kikeményített népviseletbe és fényesre suvickolt tánccipőbe bújt fiúk és lányok várták izgatottan színpadra lépésük pillanatát a Malom utcai Táncházban szombat délután. Ekkor rendezték ugyanis a tizedik alkalmához érkezett „Húzd keresztül…!” gyermek és ifjúsági néptáncfesztivál, melyen a közép-dunántúli régió képviselői vettek részt. A megmérettetésre érkezett tizenegy táncegyüttes csaknem kétszázhetven fővel képviseltette magát a rangos fesztiválon.

Az esemény célja, hogy az országban működő gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek, különböző korosztályok és táncműhelyek bemutatkozhassanak egymás és a szakmai zsűri előtt, továbbá a találkozó barátkozási, ismerkedési lehetőséget is biztosított a résztvevők számára, akik szakavatott zsűritől kaphattak útmutatást, módszertani segítséget további munkájukhoz.

A Táncház színháztermében bemutatott produkciókat ezúttal is háromfős szakmai zsűri értékelte, melynek tagjai mind országosan elismert néptáncos szakemberek, néptáncpedagógusok, koreográfusok, név szerint Asztalos-Kiss Zsuzsanna, Husvéth Csaba és Nyemcsok Pál. Az együttesek bronz, ezüst, arany és kiemelt arany fokozatú okleveleket vehettek át, valamint a fesztiváldíj mellett koreográfiadíjak és különdíjakat is gazdára találtak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában