Ajánló

2023.11.13. 21:00

Tartozzunk ünnepelni – kötetbemutató Magony Imrével

Az Aranybulla Könyvtárban mutatják be november 14-én, kedden 17 órától Magony Imre székesfehérvári könyvtáros, helytörténész legújabb könyvét.

Bokros Judit

A Székesfehérvár helytörténetével elkötelezetten foglalkozó Magony Imre írt már könyvet például a város szobrairól, a nemzetőrökről vagy Varkocs várkapitányról is, most pedig az 1222-ben Székesfehérváron II. András király által kiadott Aranybullához kötődve jelenik meg friss kötete.

A Tartozzunk ünnepelni – Az Aranybulla székesfehérvári emlékezete című könyv azokat az eseményeket és alkotásokat mutatja be, amelyek az elmúlt száz évben az Aranybulla emlékét hivatottak megőrizni, valamint olyan közszereplőkkel és alkotókkal is foglalkozik, akik hozzájárultak az okmány kultuszának gazdagításához.

A kötetbemutatón köszöntőt mond Lehrner Zsolt alpolgármester, a szerzővel Vakler Lajos Penna Regia-díjas újságíró beszélget, közreműködik a Kákics zenekar.

A könyv az Aranybulla Könyvtár Alapítvány kiadásában jelenik meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában