A Madách Színház Film-szín-játéka

2023.11.22. 13:00

Szép Ernő élete és költészete elevenedik meg Csákváron

Pénteken újabb vetített előadásra várják az érdeklődőket a Madách SzínpadON sorozat keretében a csákvári Floriana Könyvtár és Közösségi Házban.

Borsányi Bea

Szép Ernőt Gyabronka József alakítja

Fotó: szinhaz.online

A Madách SzínpadON a Madách Színház 2020-ban, a Covid idején indult online programsorozata, mely a Színház professzionális tévéstúdiójából saját készítésű, a színház, a film és a TV műfaji határain létrejött tartalmakat, úgynevezett „film-szín-játékokat” kínál. Az elmúlt két évben sikeresnek bizonyult a kezdeményezés, sokan nézik ezeket a produkciókat, amelyeket alkalmanként a színház havi műsorában is megtalálnak. 

A produkciók a csákvári könyvtárban is elérhetők. A november 24-én pénteken 17 órakor kezdődő vetítésen az Emberszag című film-szín-játékot nézhetik meg az érdeklődők. Szép Ernő életének és költészetének valódi mélységei elevenednek meg az író Emberszag című regényének új, Ferencz Győző által készített filmadaptációjában, amely húsz sorsfordító nap történéseinek rezignált, lírai elbeszélése mentén próbál egy embertelen korszaknak történetileg és művészileg is hiteles tükröt tartani. A filmben Szép Ernőt Gyabronka József alakítja, további közreműködők: Balla Eszter, Dunai Tamás, Fillár István, Kerekes Éva, László Zsolt, Lázár Kati és Tóth Ildikó. Rendezte: Harangi Mária. 

A vetítésre a belépés ingyenes!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában