Újra megrendezik a már hagyományosnak számító programot

2023.11.28. 15:45

Gyermekműsorok színesítik a vízivárosi adventet

Három választókerület összefogásával idén újra megrendezik a Vízivárosi Advent programsorozatot: három adventi szombaton várják a családokat a Vízivárosi Általános Iskola egykori épületének aulájában.

Héjj Vivien

A Vízivárosi Advent programjairól sajtótájékoztató keretében számolt be Horváth Miklósné, Molnár Tamás és Deák Lajosné önkormányzati képviselő

Fotó: Fehér Gábor

Az adventi időszak első három szombatján a Vízivárosi Általános Iskola egykori épületében ismét megrendezik a Vízivárosi Advent programsorozatot. Az egyes alkalmakkor a választókörzetek óvodás és iskolás csoportjai adnak ünnepi műsort.

A Vízivárosi LISZI és az ART Kulturális Egyesület programját ismertető sajtótájékoztatón Horváth Miklósné, Víziváros önkormányzati képviselője arról beszélt, minden évben igyekeznek meghitt, családias ünneppel meglepni a vízivárosiakat, s örömét fejezte ki, amiért ismét személyes jelenléttel rendezhetik meg a már hagyományosnak számító programsorozatot.

Deák Lajosné önkormányzati képviselő elmondta, az első szombaton, december 2-án a 11. választókerület óvodás és iskolás csoportjai mellett fellépnek a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon gondozottjai és műsorral készülnek a határon túlról, Pusztináról érkező vendégek, köztük Nyisztor Ilona népdalénekes.

A második adventi hétvégén a 4. számú választókörzet intézményeinek műsorát láthatják az érdeklődők. Fellép az Árpád úti Óvoda és a Napsugár Óvoda egy-egy csoportja, valamint karácsonyi jelenettel készül a Németh László Általános Iskola második évfolyama.

– Ez nagyon jó alkalom arra, hogy kiszakadjunk a hétköznapok sürgéséből, forgásából, hogy tudjunk egy kicsit beszélgetni, a gyerekek műsorát megtekintve kikapcsolódni – hangsúlyozta Molnár Tamás önkormányzati képviselő.

A harmadik szombaton, ami egy összevont alkalom lesz, a Vízivárosi Óvoda, a Rákóczi úti Óvoda és a Németh László Általános Iskola műsorát láthatják az érdeklődők, valamint koncertet ad Horváth Elemér hegedűművész és Horváth Péter zongoraművész.

A programok december 2-án, 9-én és 16-án 15 órakor kezdődnek, a részvétel ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában