Szakmai műhely - játékos pedagógia

2023.11.29. 17:30

Az oktatás új útjai az István Király Általános Iskolában (galéria)

A székesfehérvári István Király Általános Iskolában rendezett szakmai nap egy igazán különleges esemény volt, ahol a Komplex Alapprogram (KAP) legújabb oktatási módszereibe nyerhettünk bepillantást.

Hajdú Marianna

A Komplex Alapprogram szakmai műhelynapját tartották a székesfehérvári István Király Általános Iskolában

Forrás: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Szerdán délután a székesfehérvári István Király Általános Iskolában megelevenedett az innovatív oktatás világa. A Komplex Alapprogram (KAP) Országos Központja rendezett szakmai napot, ahol a pedagógiai újításokat és a tanulás élményközpontú megközelítéseit mutatták be a vendég kollégáknak. A bemutató órák három tanteremben zajlottak, ahol az érdeklődők betekintést nyerhettek a matematika, történelem, és a táblajátékok által az élmény alapú oktatásba.

Az eseményen Hollóné Bódi Katalin köszöntője után Tóth Anikó matematika, Lászlóné Éliáss Rita történelem órája, valamint Hauserné Nagy Éva táblajáték-alapú foglalkozása várta a látogatókat. Az interaktív órák során a diákok aktív részvételére, a kreatív és problémamegoldó gondolkodásra helyeződött a hangsúly. A bemutatók után tapasztalatcsere és szakmai beszélgetés zajlott, amit az Élménysulik beszámolói követtek.

A Komplex Alapprogram a végzettség nélküli iskolaelhagyás mérséklésére törekszik, és az iskolai szintű támogatásokon keresztül valósítja meg céljait. A program 2017-es indítása óta jelentős fejlesztéseken esett át, és a pedagógusok továbbképzésére is kiemelt figyelmet fordít.

A szakmai műhelynap kiváló lehetőséget biztosított a pedagógusoknak, hogy megismerjék azokat az újításokat, amelyek a tanulási folyamatokat segítik és élvezetesebbé tehetik mind a tanulók, mind a tanárok számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában