Már gyűlnek a díszes betlehemek

2023.11.27. 21:00

A Betlehemi Szép Csillag pályázatának kiállítása nyílik szombaton Fehérváron

Elkezdődött a díszes kézműves betlehemek összegyűjtése a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az intézményben december 2-án, szombaton 11.00 órakor nyílik meg a Fehérvári Kézművesek Egyesülete XXI. Betlehemi Szép Csillag pályázatának kiállítása. Az esemény után ingyenes foglalkozásokra várják az érdeklődőket.

Feol.hu

Fotó: Simon Erika / ÖKK

A Betlehemi Szép Csillag pályázat az Egyesület egyik legnépszerűbb kezdeményezése, amely iránt mindig nagy az érdeklődés. Egyéni alkotók, alkotócsoportok, amatőrök és hivatásos művészek egyaránt részt vehetnek benne, kizárólag természetes anyagokból készült betlehemekkel. A pályázat célja, hogy segítsék a Jézus születésének ünnepére való méltó felkészülést, éltessék és felmutassák a magyar szakrális népművészet gazdag hagyományait, illetve ösztönözzék a gyermekek és felnőttek alkotókedvét. - olvasható az ÖKK közleményében.

Hagyományosan idén is a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban lesz a kiállítás, melynek anyagát november 27-én, hétfőn és 28-án, kedden gyűjtik, ezen a két napon adhatják le az alkotók a pályaműveiket. Ezeken kívül Radetzky Csilla egyesületi tag betlehemgyűjteményéből is kiállítanak több míves, szép darabot, melyeket szintén érdemes lesz megnézni.

A Betlehemi Szép Csillag pályázat kiállításának megnyitója 2023. december 2-án, szombaton 11.00 órakor kezdődik a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház Szent Imre termében, magát a tárlatot pedig a Szent Korona Galériában láthatják az érdeklődők. A megnyitón köszöntőt mond Ugrits Tamás pasztorális helynök, püspöki irodaigazgató, a tárlatot Váczi Márk várostörténész, néprajzkutató ajánlja az érdeklődők figyelmébe. A megnyitót követően ingyenes kézműves foglalkozásokat szerveznek, ahol karácsonyi ajándék- és dísztárgyakat készíthetnek a résztvevő felnőttek és gyerekek egyaránt.

A kiállítás 2023. december 20-ig, hétköznapokon és szombatonként 13.00 és 17.00 óra között, míg vasárnaponként 15 és 17 óra között látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában