II. Fehérvári Határtalan Fesztivál

2023.10.28. 21:48

Gasztroudvar, kézműves vásár és tánc kifulladásig – így zajlott a Székely mulatság (galéria)

A II. Fehérvári Határtalan Fesztivál hatodik napján a a kreatív programok mellett a székely finomságok, a zene és a tánc kapta a főszerepet.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Már délelőtt népzenei dallamok töltötték be a Malom utcai táncház belső tereit: a Galiba zenekar és Bókáné Zemancsek Edit közreműködésével gyermek táncház zajlott, melybe kicsik és nagyobbak egyaránt örömmel bekapcsolódtak.

Mindeközben különféle korosztályokat megszólító ügyességi foglalkozások és asztali logikai játékok is várták a látogatókat. A régi korokat idéző, fából készült népi játékokat felvonultató térben zoknigalacsinos célba dobás, szivacskard-harc, sajtlabirintus, hordólovaglás és lovagi torna lehetősége fogadta a vállalkozókedvűeket.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Mindeközben a belső udvaron kézműves vásár zajlott, néhány lépéssel odébb pedig az ellenállhatatlan illatokat árasztó gasztroudvar vonzotta magához az éhes szájakat. Természetesen a székely ízvilág dominált: kürtőskalács, miccs és flekken tette teljessé a kínálatot.

A kreatív kikapcsolódást keresők is megtalálták számításaikat: Ambrus Attila keramikussal közösen alkothattak. A Székely mulatság délutánján felléptek mások mellett az Alba Regia Táncegyesület csoportjai, az Abajka Citerazenekar, a Szeprence Táncegyüttes, valamint a Kiss Kata Zenekar koncertjét is élvezhette a közönség.

Az este tombolasorsolással és kifulladásig tartó, gyimesi, felcsíki, moldvai és somogyi dallamokat felvonultató táncházzal zárult, melyhez a talpalávalót a Kákics zenekar biztosította.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában