Kiállítás

2023.10.19. 09:00

Az Úr igéje tűzzománc képeken

Szűcsné Novák Mária, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tűzzománc-művésze, illetve a Vörösmarty Társaság tagja. A Te igéd igazság címmel mutatta be alkotásait szerdán az Evangélikus gyülekezeti házban Székesfehérváron. A tárlatot november 5-ig látogathatják az érdeklődők.

Feol.hu

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

„Hálás a szívem, hogy küldetést kaptam az Úrtól, és az alkotás ajándékát. Nagy örömöm van benne, és hiszem, hogy sokaknak jelenthetnek áldást a képeim és az azokról készült kiadványok: könyvek, falinaptárak, igés képeslapok és könyvjelzők. Ezek által is továbbadhatom Isten szeretetét és üzenetét.” – vallja Szűsné Novák Mária, akinek az elmúlt mintegy két évtizedben számos egyéni kiállítása volt itthon és határon túl. Tűzzománcai eljutottak Németországba, Angliába, Franciaországba, Amerikába, Japánba, Ausztráliába és Afrikába is.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A többszörösen díjazott alkotó 1998 óta él Székesfehérváron. A városban és a vármegyében is rendszeresen bemutatja műveit. A szerdai megnyitón Bencze András evangélikus lelkész mondott köszöntőt, a kiállítást Lakner József, a Vörösmarty Társaság alelnöke nyitotta meg a Szekfű Gyula utcai Evangélikus gyülekezeti házban. A tárlat november 5-ig ingyenesen látogatható a gyülekezet alkalmainak időpontjában.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában