Az olvasás rajongóinak

2023.09.04. 12:00

Vigyünk régit, hozzunk helyette újat: könyves flashmob Fehérváron az olvasás világnapján

Már kiolvasott, de jó állapotú könyveket várnak csere-berére az olvasás világnapja alkalmából a könyves flashmobon. A székesfehérvári Bartók Béla téren harmadik alkalommal lelhetünk irodalmi kincsekre pénteken.

S. Töttő Rita

Fotó: FMH-archív (Nagy Norbert)

Szeptember 8-a az olvasás világnapja. Ebből az alkalomból, immáron harmadik alkalommal szervez könyves flashmobot a Vörösmarty Mihály Könyvtár (VMK) Székesfehérváron. A központi könyvtárépület előtti Bartók Béla téren várják az eseményre az érdeklődőket pénteken 17 órától. S noha a flashmob lényege, hogy körülbelül 15 perc alatt lezajlik, azért ezen az eseményen szívesen időz mindenki kicsit hosszabban.

A szervezők tervei szerint legalább 1-másfél órás találkozóra számíthatnak az érdeklődők, akik hozhatnak magukkal már kiolvasott, de jó állapotú köteteket. A könyveket a tér padjaira tehetik, s helyette kereshetnek maguknak másik olvasnivalót. Nem csak a látogatóktól várhatunk azonban könyveket, hiszen maga a könyvtár is kiteszi majd az erre a napra raktározott köteteket.

Az elmúlt két évben mindig jó időt hozott az olvasás világnapjára az időjárás, remélhetőleg ezúttal is így lesz. Ám ha mégsem, akkor sem fognak megázni a könyvek és a látogatók: ebben az esetben a VMK zenei részlegében, azaz az Oskola utca 7. szám alatt, a második emeleten rendezik meg a flashmobot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában