Zenei ünnep

2023.09.11. 09:00

Székesfehérváron is megünnepelték a Magyar Dal Napját

Egyedülálló koncertekkel ünnepelte a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ az Öreghegyi Közösségi Házban a Magyar Dal Napját. A rendezvényen két helyi zenekar, a 4WHAT és a Leonardo Jam csalogatta elő a város lakóit.

Hajdú Marianna

A Leonardo Jam zenekar évtizedek óta aktív együttes saját dalokkal kápráztatta el a közönséget a Magyar Dal Napján

Forrás: Hajdú Marianna/Fejér Megyei Hírlap

A Magyar Dal Nap szeptember második vasárnapjához közeli időpontban ünnepeljük, és egy kezdeményezésnek egyre több helyen hallhatók a magyar zenék. Székesfehérvár nem volt kivétel: az Öreghegyi Közösségi Ház kertjében számos rajongó gyűlt össze, hogy közösen ünnepeljék a magyar zenét.

A rendezvényen a Leonardo Jam kezdte az estét. A zenekar, amely több évtizedes múlttal büszkélkedhet, az est során is bizonyította, miért is ők a székesfehérvári művészettörténet egyik meghatározó együttesének. A banda változatos repertoárral készült, saját számaikkal kápráztatva el a közönséget.

Ezt követően a 4WHAT vette át a színpadot, akik a dallamos rockzenét és a blues-t ötvözve adtak elő számokat. Az improvizatív előadásmódjuknak minden egyes számú különleges élményt nyújtott. A zenekar tagjai közül Fodor-Papp Zoltán és Kolat Nóra énekelték el a legemlékezetesebb dalokat, amelyek között a hétköznapi témák mellett a transzcendens álomszerű világ is helyet kapott.

Összességében a Magyar Dal Napjának székesfehérvári rendezvénye ismét emlékezetes pillanatokkal ajándékozta meg a résztvevőket. A két zenekar remekül szórakoztatta a közönséget, melyet a sok elismerő taps és az elégedett arcok is igazoltak.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában