Térségi és országos

2023.09.12. 22:00

Népzenei minősítő Kisfaludon

Feol.hu

Illusztráció!

Fotó: Déri Brenda / FMH-archív

Hat népdalkör részvételével rendez térségi és országos népzenei minősítőt a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ, a KÓTA kritériumai alapján 2023. szeptember 17-én, vasárnap 10 órától a Kisfaludi Közösségi Házban (Székesfehérvár-Kisfalud, Könyves Kálmán utca 10/A.).
Több évtizedes múltra tekint vissza az országban és Székesfehérváron is a KÓTA Aranypáva Térségi és Országos Népzenei Minősítő, amelyet a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) ebben az évben is Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központtal (SZKKK) karöltve rendez meg. Az eseményen a csoportok vezetői nemcsak a minősítő oklevelet vehetik át, de további munkájukhoz, fejlődésükhöz hasznos tanácsokat is kaphatnak a szakmai testülettől. A program „házigazdája” ezúttal is a Kisfaludi Közösségi Ház, amely a korábbi alkalmakon is hangulatos helyszíne volt a rendezvénynek.
A minősítőn hat népdalkör vesz részt: a házigazda Kisfaludi Búzavirág Dalkör mellett a Répcementi Férfikar Bükről, a Hantosi Népdalkör, a Kökényvirág Népdalkör Nyirádról, a Vadalmafa Népdalkör Baracsról és a Bakony Virágai Népdalkör Tésről áll a zsűri elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában