Zarándoklatra hív a húszéves egyesület

2023.09.13. 18:30

Jubileumi, hálaadó zarándoklatra hív mindenkit a Mária Út Egyesület

Idén húsz éves a Mária Út kezdeményezése. A nagysikerű zarándoklatokat és más, valódi közösségformáló eseményeket szervező civil szervezet egy régi búcsújárási hagyomány felelevenítésével ünnepli 20. születésnapját, melyre mindenki hivatalos.

Palocsai Jenő

Városokat, országokat és lelkeket köt össze a hit és a zarándokút

Fotó: Mária Út

Húsz évvel ezelőtt született meg egy Máriás kegyhelyeket átölelő zarándokút álma egy régi búcsújárási hagyományt felelevenítő Balatonalmádi-Sümeg zarándoklaton. Az ott átélt élmények inspirálták a résztvevőket, hogy kiépítsék Mariazelltől Csíksomlyóig, valamint Częstochowatól Medjugorje-ig húzódó; Ausztrián, Magyarországon, Románián, valamint Lengyelországon, Szlovákián, Horvátországon és Bosznia-Hercegovinán átívelő keresztet formázó zarándokutat.

-Az álomból ma már valóság lett. Kiépült közel 2200 kilométer hosszú zarándokút, melyen sok száz csoportos zarándoklat zajlik éves szinten, és ahol az egyéni zarándokok száma több ezerre tehető. Ez az eredmény a Jóisten sugalmazásának és sok száz önkéntes munkájának gyümölcse, ezért ünnepi, hálaadó Balatonalmádi-Sümeg zarándoklatra hív mindenkit a Mária Út Egyesület szeptember 15. és 17. között, mondta Galgócziné Szabó Zsófia.

A Mária Út koordinátorától megtudtuk, hogy a zarándoklat szeptember 15-én 7:00-kor indul a balatonalmádi Szent Imre templomtól, Szabó Tamás vezetésével.

Összetartó közösséget kovácsol a zarándokút minden egyes megtett lépése
Fotó: Mária Út

A Mária Út és a Mária Rádió elnöke úgy fogalmazott:

„-Mindenkit várunk, tehát azt is, akinek már van igazi zarándok élménye, hogy közösen mondjanak köszönetet azért, hogy megadatott az az élmény, de azt is, aki még csak gondolkodik az útra kelésen, mert ahogy a 83. zsoltár is írja: „Boldog ember, akinek te vagy erőssége, és zarándokútra indítja szíve.”

A lelkeket erősítő zarándoklat részleteit bárki megtalálja a Mária Út honlapján és közösségi csatornáin.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában