Felújítják Székes Fejér Város Csíki Székelykapuját

2023.09.26. 10:30

Horváth-Lugossy Gábor előadása Fehérváron

A Fejér Szövetség 611. Hétvezér estjén Nemzeti identitásunk kutatása, erősítése napjainkban címmel Horváth-Lugossy Gábor jogász tart előadását szeptember 26-án, kedden 18 órakor Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban.

V. Varga József

Horváth-Lugossy Gábor jogász

Fotó: Archív (MN)

Horváth-Lugossy Gábor 2019-től 2023 márciusáig a Magyarságkutató Intézet főigazgatója volt. A Hétvezér est előadója vetített képes, illetve videós bejátszással tarkított előadásával az elmúlt száz év, napjaink és az általa ideálisnak tartott nemzeti identitásépítés folyamatait, egyes konkrétumait kívánja összefoglalni, bemutatni – tudtuk meg Boór Ferenctől, a Fejér Szövetség társelnökétől.

Boór Ferenc arról is értesítette lapunkat, hogy tizenegy és fél év gondos karbantartása után első ízben kerül sor szeptember 27-én, szerdán 15 órától a Székes Fejér Város Csíki Székelykapuja zsindelyezésének teljes körű cseréjével járó szerkezeti felújítására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában