Hadijáték és Manga varázslat

2023.09.08. 18:00

Egy nap, több korszak és sok élmény Fehérváron

Szeptember 9-én a Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Vármegyei Levéltárában egy különleges esemény veszi kezdetét, amelynek keretében a múlt nagy csatái elevenednek meg, de még a Mangák világába is betekintést nyerhetünk. A "HISTORIKUM – XVI. Történelmi Hadijáték Napon" a történelmi hadijátékok és a japán képregények találkoznak egy emlékezetes rendezvényen.

Hajdú Marianna

Illusztráció!

Forrás: pexels.com

Az esemény során számos korszakból vett csatát játsszák újra különböző terepasztalokon, kézzel festett figurák segítségével. Láthatjuk Pürrhosz híres hadjáratát Róma ellen Kr. e. 280-ból, egy középkori csata izgalmas részleteit, az 1848-49-es szabadságharc nagysallói ütközetet, valamint első és második világháborús, és az Amerikai polgárháborús csatákat is.

Azonban a Historikum Napon nem csupán a hadijátékokra számíthatunk. Amellett, hogy a Mangák rajongói is szép számban találkozhatnak egymással, de Királyfi-Kanyó Lucia alkotásait is megtekinthetik, akinek segítségével a népszerű japán képregény műfaj, a Manga rajzolási technikáját is kipróbálhatják.

Ez a nap kiváló lehetőséget kínál mindazoknak, akik szeretik a történelmet, a stratégiai játékokat, vagy éppen a Mangák világát. Egy nap, több korszak, sok élmény.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában