Többnyire az élet alapkérdéseivel szembesíti az olvasót

2023.09.28. 21:00

A tárgyak talentuma – Bagi Iván verseivel ismerkedhettek az irodalombarátok

Bagi Iván tizenegyedik, A tárgyak talentuma című verseskötetét mutatták be csütörtökön az Aranybulla Könyvtárban.

Feol.hu

Az Aranybulla Könyvtárban tartott bemutatón Bakonyi István (balra) beszélgetett Bagi Ivánnal

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Bagi Ivánt valószínűleg többen ismerik humoristaként, mint íróként, pedig – mint a bevezetésből kiderült – jó néhány könyvet írt már. Ezek többnyire prózai szövegeket tartalmaznak, A tárgyak talentuma című a harmadik verseskötet – derült ki az irodalmi esten, amelynek házigazdája Bakonyi István irodalomtörténész volt, aki elemezte is a könyvet. A közönség megtudhatta egyebek mellett, hogy Bagi Iván szabadversekben fogalmazza meg gondolatait, sokszor epikus módon, ám a témáihoz inkább líraian közelít. Többnyire az élet alapkérdéseivel szembesíti az olvasót. A könyv három ciklust tartalmaz Boldog, békeidők, A háború gyilkos szorításában, A kegyelem tömör nyesedéke címekkel. Pozitív és negatív hatások is érhetik hát az olvasót.

Az esten a szerzőről kiderült, hogy hatéves korában egyszerre kezdett el parodizálni és írni. Nem tartja magát profi írónak, költőnek, de ezt egyáltalán nem bánja, mert számára az a fontos, hogy ösztönösen, a rutinokat kikerülve írjon. Illetve hisz az irodalom úgymond hagyományos céljában, vagyis abban, hogy megszólítsa az olvasót és fölmutassa az élet értékeit, s ha már egy embert meg tud szólítani, az is elégedettséggel tölti el. A jövőben azt tervezi, hogy humorista énje és munkái helyett az írói énjét helyezi előtérbe. Jelenleg egy, az édesapjáról szóló regényen dolgozik.

Bagi Iván humorista, író
Fotó: Nagy Norbert / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában