Indul a Mórikum Kultúr-Fröccs-Fesztivál

2023.08.13. 12:00

Megint művészet, zene, tánc és kvircedli három napon át Móron

Ismét három napos rendezvényre vár mindenkit nagy szeretettel a Lamberg-kastély Művelődési Központ. A Mórikum Kultúr-Fröccs-Fesztivál az államalapítás ünnepének hétvégéjén, augusztus 18-án pénteken kezdődik és 20-án zárul koszorúzással és színházzal.

Palocsai Jenő

Illusztráció

Fotó: Pexels

A Lamberg-kastély termeiben és udvarán indulnak augusztus 18-án pénteken a Mórikum Kultúr-Fröccs-Fesztivál nyitóeseményei, köztük három kiállítás is. A Móri Ezerjó Nyugdíjasklub „50 év 50 kép” című fotókiállítását a kastély folyosóján, Hullan Bea „Kislányok színpadra” című festményeit a 12-es teremben láthatja a nagyérdemű. Mindkét tárlat szeptember 17-ig látogatható, az intézmény nyitvatartási idejében. 

Szombaton gyermekműsorok és kicsiknek való koncertek lesznek, de a sváb hagyományok életbentartása érdekében egész délután kvircedli nyomóforma faragó bemutatót tart Szarka Pál és lesz emellett ólomkatona öntés Kovács Gézával. Ezek mellett a zene és a tánc kap főszerepet szombaton és persze a helyi civil szervezetek. Este aztán HICKORY koncert lesz, majd hajnalig tartó buli a SWAB zenekarral. 

Augusztus 20-án vasárnap a Móri Ifjúsági Fúvószenekar koncertje indítja az ünnepi délutánt, majd megkezdődnek az ünnepi köszöntők nemzeti ünnep alkalmából. Fenyves Péter polgármester is beszédet mond és koszorúzik majd a Szent István szobornál, míg zárásképpen a Turay Ida Színház tolmácsolásában láthatják az érdeklődők az Indul a bakterház című darabot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában