Gratulálunk!

2023.08.20. 15:12

László Zsolt költő állami kitüntetésben részesült

Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából László Zsolt székesfehérvári költő, író Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át Budapesten.

Bokros Judit

László Zsoltnak (balra) a minap rendeztek saját estet a Vörösmarty Társaságnál. Jobbra Pálfalvi András.

Fotó: FMH-Archív / FG

A székesfehérvári irodalmi körökben otthonosan mozgók jól ismerik László Zsolt munkásságát, aki volt a Vörösmarty Társaság alelnöke, jelenleg pedig a társaság által kiadott Vár című folyóirat versrovatának szerkesztője. 

Tevékenysége azonban Székesfehérvár határain túl nyúlik, ugyanis több hazai és határon túli lapban publikált már, szerkesztett antológiát és egyéb könyvet, a Közép-dunántúli Írócsoport titkáraként pedig több irodalmi csoportosulással alakított ki kapcsolatot. 

László Zsolt eddig kilenc saját, verses- illetve prózai kötettel jelentkezett, a legutóbbi Függőhíd a semmiben címmel jelent meg. Tavasszal elnyerte a Fejérben élő költőknek adományozható Vajda János-díjat. 

A Novák Katalin köztársasági elnök által szignált Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetés méltatásában az szerepel, hogy azt a kiemelkedő irodalmi pályafutás elismeréseként adta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában