Mese, mese mátka...

2023.08.24. 12:00

Felnőtteknek hirdet mesemondó pályázatot a perkátai könyvár

Benedek Elek születésnapja, azaz a Magyar Népmese Napja alkalmából mesemondó pályázatot hirdet felnőttek részére a Perkátai ÁMK József Attila Könyvtár.

Héjj Vivien

Képzeletbeli világokba kalauzolják a gyermekközönséget a felnőttek mesemondó versenyén

Forrás: pexels.com

Minden pályázó egy szabadon választott népmesével nevezhet a pályázatra. A bemutatóra, azaz a mesék előadására gyermekközönség előtt kerül sor szeptember 29-én 14:30 órától a perkátai Győry-kastély dísztermében.

A mesemondókat ez alkalommal szakmai zsűri értékeli, melynek szempontjai: a mesemondás időtartama – maximum 5 perc lehet – folyamatos szövegmondás, érzelmi azonosulás, a mese hangulata, megfelelő beszédtechnika, kapcsolattartás a közönséggel és az érdeklődés fenntartása. A helyezettek könyvjutalmat és további előadói lehetőséget kapnak a művelődési ház kulturális rendezvényein.

A nevezési határidő: szeptember 8. Jelentkezni a kastélyban személyesen, vagy e-mailben a [email protected] címen lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában