Vándorkiállítás

2023.08.08. 20:00

Egy szelet Brazília Gárdonyban (galéria)

A Hatalmas erdő címmel nyílt meg a Brazíliát bemutató szabadtéri vándorkiállítás kedden Gárdonyban. A polgármesteri hivatal előtti téren kapott helyet a tárlat, melyet a brazil nagykövet nyitott meg.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Harminc nagyméretű, kétoldalas kültéri plakát alkotja a Hatalmas erdő című kiállítást, amely fotókon és a hozzájuk tartozó leírásokon keresztül mutat be kilenc brazil civil társadalmi projektet a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés témájában.

 

A szabadtéri tárlat Gárdonyban, a városháza előtti téren kapott helyet, kedden délután pedig maga a brazil nagykövet asszony nyitotta meg. Susan Kleebank elmondta: a kiállítás anyaga a Genfi Botanikus Kertben debütált 2019-ben, ezt követően került Magyarországra, ahol 2022-ben a Fővárosi Állat- és Növénykertben láthatta pár hónapig a közönség. Az utazókiállítás több magyar helyszínen járt már azóta, Gárdonyba a  Magyar Természettudományi Múzeumból érkezett. A nagykövet asszony a bemutatott projektek közül kiemelte a szintropikus gazdálkodást, valamint az “Organics Brasil” projektet, amely a fenntartható termelést folytató vállalatokat és termékeiket népszerűsíti.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Tóth István, Gárdony polgármestere megköszönte Tessely Zoltán országgyűlési képviselőnek, hogy ajánlotta a kiállítást Gárdonynak, továbbá rámutatott: olyan fontos témákat feszeget az anyag, mint az, hogyan lehet úgy élni, gazdálkodni, hogy közben óvjuk a környezetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában