Frissen Fejérből

2023.07.01. 09:13

Művészet a természetben: a Magyar Tavak Fesztiválja gálakoncertjével vette kezdetét a szezon a kápolnásnyéki Csajághy Színpadon

Sokan várták már a Csajághy Laura Szabadtéri színpad szezonjának kezdetét. Erre pénteken este, a Magyar Tavak Fesztiválja gálakoncertjével kerülhetett sor. Nagy nevekkel, telházzal indult a 2023-as nyár Kápolnásnyéken.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Tisza-tótól indult, ám 2021 óta a Velencei-tónál – és már a Balatonnál - is megrendezik a Magyar Tavak Fesztiválja programját, melynek egyik fő lényegét a péntek esti kápolnásnyéki megnyitó gálakoncerten Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár fogalmazta meg legjobban, amikor azt mondta, „Élvezni a természet szépségét és az ember alkotta zenében gyönyörködni”.

L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója is köszöntötte a közönséget, majd pedig kezdetét vehette a gála. Fellépett Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekesnő, Tóth Vera énekesnő, Rab Gyula Junior-díjas tenor, ifj. Sárközi Lajos, aki hétgenerációs zenészcsalád tagjaként a városi cigányzene meghatározó képviselője, valamint bandája, továbbá a magyar néptáncművészet kiemelkedő szereplője, az Urban Verbunk.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A pénteki estét hamarosan újabb előadás követi a Csajághyn: Július 15-én jön a Budapest Bár, majd július 22-én este a Kvártélyház Szabadtéri Színház Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián népszerű musicaljét, A Pál utcai fiúkat mutatja be. Az előadáson fellépnek a kaposvári egyetem Rippl-Rónai Művészeti Intézetének hallgatói, a Zalai Táncegyüttes néptáncosai és a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház tagjai is. Molnár Ferenc klasszikusát ezúttal Tompagábor Kornél rendezte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában