Rejtélyek és furcsa gépek az erdőben

2023.07.24. 18:54

Megérkezett a Fejérben is forgatott Utóhatás című film végső előzetese (videó)

A nemzetközi fesztiválokon díjazott alkotás új előzetese számos izgalmat ígér!

Feol.hu

Veszélyekkel teli az erdő

Forrás: a stáb

Amint arról korábban portálunkon is beszámoltunk, a Gallai József-Elekes Gergő rendezőpáros legújabb alkotása saját, 2020-ban rövidfilmként napvilágot látott filmjének, az Utóhatásnak az egész estéssé bővített változata. Az azonban már a napokban megjelent előzetes képkockáiból is kiderül, hogy nem egyszerűen egy remake-ról van szó!

– Nem szerettük volna azt, hogy a néző úgy érezze, megnézte ugyanazt az alkotást, mint három évvel ezelőtt, csak elnyújtva. Ezért fogtuk az alapkoncepciót, majd Józsi a feje tetejére állította, kibővítette, így jóval több science fiction, dráma és akció került bele, mint az eredeti változatba. No meg egy teljesen új történet! – nyilatkozta portálunknak a film egyik rendezője, Elekes Gergő.

A műfaja szerint misztikus science fiction Utóhatás főszereplője a Hollandiában élő magyar színésznő, Nagy Fruzsina (Bátrak földje, Baptiste, Aglaja), valamint Edward Apeagyei, akit a közönség olyan filmekben láthatott korábban, mint a Tarzan legendája, a Tenet vagy a Gangs of London című sorozat. Kisebb, de annál fontosabb szerepekben a szereplők gárdáját erősítik még olyan nevek, mint az Oscar-díjra jelölt Sally Kirkland (JFK, Anna), a szintén Oscar-díjra jelölt Eric Roberts (A feláldozhatók, A sötét lovag, Beépített hiba), James Duval (Donnie Darko, Tolvajtempó, A függetlenség napja), Simon Bamford (Pokolkeltő) és Inoka Péter (Kísértetnaplók, A pillanat). 

Mint az ismert, az Utóhatásnak számos vármegyei kötődése van, hiszen a film forgatása többek között Szabadbattyánban, Gárdonyban és Fejér déli részének több pontján is zajlott, valamint a stábban ezúttal is ott találjuk az előszállási Marton Pált, aki elsősorban a film drónfelvételeiért és werkfotóiért felelős.

Mint megtudtuk, a film első, beharangozó előzetesét maga a két rendező készítette el, ám a most megjelent trailer gyakori alkotótársuk, Gál Sándor keze műve, aki korábban több alkalommal is készített már a páros filmjeihez előzeteseket.

A film jelenleg nemzetközi fesztiválköreit járja, nem túlzás állítani, hogy sikerrel, hiszen nemrégiben a los angelesi Festigious Nemzetközi Filmfesztiválról 6 díjat (a Legjobb film, a Legjobb függetlenfilm, Legjobb dráma, Legjobb színésznő, Legjobb eredeti történet és a Legjobb stáb) kategóriákban hoztak el, míg az Oniros Film Awardson 3 kategóriában (Legjobb színésznő, Legjobb sci-fi film és a Legjobb hangdizájn) diadalmaskodtak. A sor pedig még folytatódhat, hiszen az alkotók még számos versenyről várják a visszajelzéseket, miközben a film forgalmazásán is gőzerővel dolgoznak.

Kapcsolódó cikk:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában