Harmonia Albensis

2023.07.06. 21:52

Angolszász kóruszenével indult idén a fehérvári Harmonia Albensis sorozat (videó)

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar ezen a nyáron is elindította „Harmonia Albensis – Templomi hangversenyek” című sorozatát. Csütörtökön este a Szent Imre-templomban kerülhetett sor az első etapra, melyet további három követ a nyár folyamán.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A templomi hangversenysorozat nyitókoncertje az „Angolszász kóruszene” címet kapta, melyben felcsendültek a 21. és a 17. század angolszász kóruszenéi. Elhangzott többek közt David Lang, amerikai kortárs zeneszerző 2007-ben, a Carnegie Hallban bemutatott, A kis gyufaáruslány – passió című kompozíciója, továbbá  Henry Purcell, az anglikán liturgia világából megidézett anthemjei. Az esten Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy vezényletével közreműködött az Ars Oratoria Kamarakórus.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Harmonia Albensis második eseménye Az öröm zenéje címet kapta, melyre július 13-án, a Ciszterci templomban kerül sor. Ezen az estén az Ewald Rézfúvós Együttes hangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában