Mélyből a magasba

2023.07.15. 13:00

A Danubia Zenekar koncertje lesz Dinnyésen

Voltak olyan időszakok a zenében, amikor rövid időn belül egy városban korszakos zeneszerzők, előadók és örökzöld dallamok születtek. Ilyen volt háromszáz évvel ezelőtt Bécs városa, ahol Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert élt és alkotott. Ebből az időszakból hallható három meghatározó mű a Danubia Zenekar nyári turnéját záró szabadtéri koncertjén, melynek Dinnyés Templomkertje ad otthont július 21-én.

Feol.hu

Forrás: pexels.com

Kevesebb, mint 40 év választja el egymástól Mozart Jupiter szimfóniájának (1788) és Schubert VIII. (Befejezetlen) szimfóniájának (1822) megszületését, és a két dátum között félúton írta meg Beethoven a Fideliót (1805), ráadásul a klasszikus zene mindhárom óriása Bécshez köthető. Ez a négy évtized egyben a romantika megszületésének időszaka is, ahol a fény és árnyék váltakozása újból alapmotívum lett. A Danubia Zenekar nyáresti koncertje a zeneirodalom nagy klasszikusain keresztül mutatja be ezt a különleges időszakot.

Az esemény méltó helyszíne a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Központ szabadtéri színpada, ahol a környezet is hozzájárul a mélyből a magasba vezető zenei utazáshoz.

A koncert moderátora és karmestere Hámori Máté.

Műsor

Beethoven: Fidelio – nyitány

Schubert: VIII. h-moll (Befejezetlen) szimfónia, D 759

Mozart: C-dúr szimfónia (Jupiter), K 551

További információ: https://utazenehez.hu/koncertek/melybol-a-magasba-2023-07-21-190000

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában