Programajánló

2023.06.28. 13:00

Tűzrománc és Kányádi est szombat este Kápolnásnyéken

Rendhagyó tárlatvezetés a tűzzománc kiállításon, majd pedig Kányádi Sándor est a Kaláka együttessel – ezt ígéri július 1-je, szombat estére a kápolnásnyéki Halász-kastély.

S. Töttő Rita

Fotó: FMH-Archív / STR

Továbbra is látogatható a kápolnásnyéki Halász-kastélyban a Tűzrománc című tűzzománc kiállítás, melynek rendhagyó tárlatvezetésére július 1-jén 18 órától kerül sor. Érdemes beiktatni az eseményt, ugyanis maguk az alkotók, Járási Ildikó és Elekes Gyula invitálja a közönséget a tűzzománcok világába ezen az estén.

A tárlatvezetést követően, 20 órakor pedig Bogdán Zsolt és a Kaláka együttes Kányádi Sándor estje következik, „Vannak vidékek” címmel. A Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról így emlékeznek meg a szervezők: „A Kaláka számára a nyolcvanas évek óta nincs koncert Kányádi dal nélkül. Sándor bácsi meghatározó atyai jóbarát lett az életükben. Sok verset ajánlott, hogy dal szülessék belőle, sokat utaztak együtt, számtalan emléket, mondást, történetet őriznek vele kapcsolatban, mindez és még több a különleges zenés, irodalmi esten.” Az előadást a Déryné Program hozzájárulásával valósítják meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában