Magyar Mozgókép Fesztivál

2023.06.15. 14:37

Tóth Ildikó vehette át a legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést

A Magyar Mozgókép Fesztivál szombati eseményén huszonnégy kategóriában adtak át díjakat a veszprémi Petőfi Színházban. A fehérvári színésznő munkáját is elismerés övezte.

Héjj Vivien

Tóth Ildikó Blokád című filmben nyújtott alakítását díjazta a szakmai zsűri

Fotó: NAGY NORBERT/FMH-Archív

Idén ötfős szakmai zsűri díjazta a versenyben lévő filmeket és alkotókat, a legjobbak Magyar Mozgókép Díjat vehettek át. A zsűri elnöke Koltai Lajos Kossuth- és Balázs Béla-díjas érdemes művész volt. A zsűri további tagjai: Bakos Katalin szerkesztő-rendező, Dobó Kata színész-rendező, Pesti Ákos filmproducer és Vecsernyés János Balázs Béla-díjas rendező-operatőr.

A díjazott művészek között volt a Vörösmarty Színház színművésze, Tóth Ildikó, aki a Blokád című filmben nyújtott alakításáért vehette át a legjobb női mellékszereplőnek járó szobrot. A filmben Tóth Ildikót a rendszerváltás utáni első szabadon választott miniszterelnök feleségeként, Antall Józsefné Fülepp Klára szerepében láthatta, s láthatja a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában